ČÍM KRMIT PSA

Pomoc psovi nechutnají granule, co mám dělat?! Také si často kladete tuto otázku? I mně se to stalo a opravdu to není nic příjemného. Když byl náš pes ještě štěně dávala jsem mu k jídlu granule Eukanuba. U chovatele je žral, ale u nás ne. Nemohu říci, že by granule Eukanuba byly nekvalitní, to ne, naopak jsou velmi kvalitní ale stává se, že psům nechutnají. Na radu veterináře jsme tedy přešli na granule ND avšak ty psa po čase také omrzely. Tak jsme tedy na radu známého přešli na masové konzervy Chejn DUX a nemůžeme si je vynachválit. Je v nich pouze maso a trochu sosu aby lépe držela. Prodává se v mnoha příchutích např. zvěřina, hovězí či kuřecí. Pes se po nich může užrat : hezky voní, je v nich spousta masa a hlavně jsou sterilně zabalené do konzervy ve tvaru salámu. Díky tomu se konzerva dobře krájí a je lehce sehnatelné na adrese www.chejn-krmiva.cz.

VÁHA PSA                                   DOPORUČNÁ KRMNÁ DÁVKA
    4 -10 kg     200 - 500 g
    10 - 25 kg     450 - 800 g
    25 - 50 kg     800 - 1500 g

DOPORUČENÁ KRMNÁ DÁVKA KONZERVY DUX VIZ. TABULKA.

ČÍM LZE TAKÉ KRMIT PSA?

Existuje několik tipů krmiv pro psy :

  • barf
  • vařená strava
  • konzervy
  • granule
1. BARF
    Jedná se o syrovou stravu pro psy. Skládá se ze zeleniny o ovoce (pozor na ty druhy co psy nesmí!!!), vetšinou pak i kosti nevařené. POZOR!!! Vařená kost může psovi způsobit spoustu problémů! Lze přidat i minerály (naměřené vždy podle denní dávky) a žloutky vajíček (psi totiž nestráví bílek). Lze přidat i skořápky a zakápnot citronem.
 
2. VAŘENÁ STRAVA
    Jedná se o vařenou stravu. Je to nepříklad neosolená rýže s vařenou mrkví a napřírodno vařeným drůběžím. Vaředná strava také skvěle poslouží když je pes nemocný, nemá granule nebo nechcete aby měl stravu pořád stejnou. Pozor! Nejedná se o zbytky ze stolu - psi nejenže nesmí sůl ale rychle by si k tomu navykli a my bychom se jich prakticky nezbavili.
 
3. KONZERVY
    Jedná se o stravu v konzervách. Mělo by se v nich nacházet jen maso a sos. Hlavně  dejte pozor na konzervy připravované z vedlejších živočišné produkty tzn. v konzervách se nachází krev, paznechty, kůže a rohy, adp. V konzervách se zpravidla nachází přes 12 % vody  Vřele doporučuji masové konzervy Chejn a Britt.
 
4. GRANULE
    Jední se o častý psí pokrm. Existuje spoustu značek např. Eukanuba, Britt, ND, atd. ale stává se, že spoustě psů nechutnají. Obsahují okolo 8 % vody. Dejte si záležet na výběru značky, typu a příchutě - zkuste se vžít do role psa a pokud si nejste jisti kute na začátek psovi pytel o hmotnosti 1 kg.